امروزه سفرها اشکال مختلفی به خود گرفته اند. با پیشرفت تکنولوژی و به مدد هواپیماها مدت زمان رسیدن به مقصد بسیار کاهش یافته است.ولی در این بین هستند افرادی که سفر را به قصد لذت بردن از مسیر و طبیعت انجام میدهند:برخی سفر با وسیله نقلیه را ترجیح میدهند؛ دوچرخه، موتور سیکلت و یا خودرو،افرادی هم هستند که با پای پیاده طی طریق میکنند؛ کولهگردان یا بک پکرها و برخی دیگر نیز بیشتر تورهای گشتوگذار و کمپینگ گروهی در دل طبیعت را دوست دارند.با این حال هر چه مدت این سفرها طولانیتر باشد، بار سفر سبکتر شده و وسایل ضروریتر همراه برده میشوند.برخی از این لوازم ضروری اجاق و قاشق و چنگال سفری یا کمپی هستند.اجاق سفری را می توان بر اساس معیارهای مختلفی دستهبندی کرد:بر اساس وزن و ابعاد،بر اساس نوع سوخت مصرفی وهمچنین بر اساس میزان بازدهی.
سوخت عامل مهمی برای کارایی و عملکرد اجاق مسافرتی است،بر این اساس، بهطور کلی سه نوع سوخت برای انواع اجاق گاز مدل سفری استفاده میشود:
سوخت اغلب این اجاق گازهای مدل سفری از نوع گاز فشرده ایزوبوتان، بوتان و پروپان بوده که از مشتقات نفت به حساب میآیند.این اجاقهای سفری به اجاقهای مخزنی یا کنیستر (Canister) هم مشهورند. برخی انواع آنها مخزن سوخت یکپارچه دارند و برخی محفظهای دارند که کپسول گاز در آن قرار میگیرد.کپسولها بر اساس اندازه مخزن در بازار موجود هستند. پس از خرید هر کپسول، آن را در محفظه زیر شعله که برای اینکار تعبیه شده جای داده و آن را روشن کنید.برخی از نکات مثبت این اجاق ها عبارتند از سبک و کم حجماند،روشن کردن این اجاقها نیاز به فرایند پیچیدهای ندارد. درست مثل یک گاز پیک نیک روشن میشوند،پیچ تنظیم دارند و کپسول این اجاقها نشت ندارد.در کنار اجاق باید به قاشق و چنگال هم توجه داشت طبق برخی از نگارشات تاریخی، ناصرالدین شاه در یکی از سفر های خود به فرنگ قاشق و چنگال را به عنوان سوغات به ایران آورد و در ادامه سپهسالار صدراعظم ناصرالدین شاه آداب غذا خوردن با قاشق و چنگال را آموزش داد. به دنبال این داستان کم کم اکثر اقشار جامعه از این دو وسیله استفاده کردند و این روند تا امروز ادامه پیدا کرده است.بههمراهداشتن قاشق و چنگال، شاید راهکار منطقی این مشکل باشد.داشتن قاشق و چنگال شخصی نهتنها اقدامی منطقی است، بلکه مانع از بروز بیماری نیز میشود.قاشق و چنگال پلاستیکی در همه جای دنیا وجود دارد و اکثر آنها یک بار مصرف هستند. میلیاردها قاشق و چنگال و کارد هر ساله دور ریخته میشوند، در حالی که آنها نیز مشابه سایر اقلام پلاستیکی نظیر کیسه و بطری، قرنها طول میکشد تا بهطور طبیعی تجزیه شوند. گروه غیردولتی حامی محیطزیست «Ocean Conservancy»، قاشق و چنگال را در میان اقلامی قرار داده که برای لاکپشتهای دریایی، پرندگان و پستانداران بسیار مرگبار هستند و ثابت شده است که ارائهی گزینههای جایگزین آن، اگرچه بسیار دشوار است،اما غیرممکن نیست با انتخاب درست قاشق و چنگال غیر پلاستیکی مثل قاشق و چتگال های استیل و .... میتوان هم از سفر و کمپینگ خود لذت برد و هم به محیط زیست اطرافمان احترام میگذاریم